تانکر استیل از جنس فلز یکی از مخازن مقاوم در برابر عواملی مانند خوردگی و زنگ زدگی میباشد. هنگام ساخت بدنه آن از ورق استیل استفاده میشود. کاربرد این محصول برای نگهداری سیالات است. و بسته به نوع کاربرد، تجهیزات، نوع استیل، کیفیت و ملحقاتی مانند همزن الکتریکی (الکتروموتور)، مبدل حرارتی و… دارای تنوع قیمت در ظرفیتهای مشابه مخزن استیل میباشد. در این مقاله تصمیم داریم شما را با مخزن استیل بیش از پیش آشنا کنیم. انواع آن را شرح دهیم و کاربرد این مخازن را بیان کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
شکل ظاهری تانکر استیل
ظاهر تانکر استیل عموما به صورت استیل ساخته میشود. چرا که بیشترین تیتراژ تولید را شامل میشود. البته اشکال هندسی دیگر این مخازن نیز ساخته می شود که می توان به صورت زیر آن ها را دسته بندی نمود:
- استوانه ای
- مکعبی
- هرمی
- کروی
- مخروطی
انواع تانکر استیل
مخازن استیل به علت کاربرد فراوانی که دارند دسته بندی های مختلفی دارند در این قسمت ما جامع ترین دسته بندی را معرفی میکنیم.
دسته بندی بر اساس جداره مخازن استیل
- تک جداره
- دو جداره
- سه جداره
هر کدام از این دسته بندیها کاربرد خاص خود را دارند که بسته به سفارش کارفرما طراحی و ساخته میشوند
دسته بندی بر اساس جنس ورق
- ورق 304
- ورق316 والبته L316
- ورق 307
رده بندی هر یک از این ورقها نیز بسته به کاربرد مخزن استیل، سفارش کارفرما، طراحی میشوند.و در نهایت مشخصات سیال مورد استفاده نیز مشخص خواهند شد. در ادامه مقاله به بررسی خواص و مشخصات شیمیایی و فیزیکی استنلس استیل و آلیاژهای مختلف مخازن استیل میپردازیم.
مواد تشکیل دهنده استنلس استیل
استنلس استیل یک آلیاژ آهنی میباشد که در ترکیبات آن لزوما 10 درصد کروم وجود داشته باشد.
- کربن: 0.08 درصد
- منگنز: 2 درصد
- فسفر: 0.045 درصد
- سولفور:0.03 درصد
- سیلیسیوم : 1 درصد
- کروم: 18 الی 20 درصد
- نیکل:8 الی 10 درصد
ورق های استیل برخلاف ورق گالوانیزه بر اساس نرخ آلیاژ و درصد ترکیبهای مختلف به ردههای زیادی تقسیم میشوند که از بین آلیاژهای مختلف استیل رده 304 و 316 بیشترین مصرف را دارند. و برای ذخیره سیالات اسیدی، قلیایی،آشامیدنیها و… مناسب هستند.از استیل با گرید 304 می توان به عنوان محفظه نگهداری مواد غذایی، مواد لبنی، محلولهای استریلیزه، مواد شیمیایی با خواص خوردگی متوسط و.. استفاده نمود. یکی از مهمترین کاربردهای استیل 304 در صنایع لبنی و عمل آوری مواد لبنی میباشد. مخازن تک جداره، دوجداره؛ برای کارخانجات لبنیات استیل 30 ساخته میشوند.
تانکر استیل تک جداره
مخازن استیل تک جداره یکی از پر مصرف ترین نوع مخازن میباشند. این مخازن از ظرفیت 500 لیتر الی ظرفیت های بالای 150 متر مکعب قابل تولید هستند. جنس ورق مخازن تک جداره و شکل ظاهری این مخازن تک جداره و افقی و عمودی بودن آن بر اساس نیاز کارفرما تولید میشود.
تانکر استیل دو جداره
تانکر استیل دو جداره یکی دیگر از مخازن استیل استنلس میباشد. که این مخازن در ظرفیتهای گوناگون تولید میشود. دو جداره بودن بدنه این مخازن ربطی به مقاومت مخزن ندارد؛ بلکه به قصد عملیات خاص اینگونه طراحی میشوند. در واقع جداره دوم برای جلوگیری از پرت حرارتی ساخته میشود. که استفاده از پشم شیشه، پشم سنگ، و سایر عایقهای حرارتی در بین جدارههای اول و دوم مخزن استیل برای این هدف میباشد. بدنه منبع استیل دوجداره همانند سایر مخازن از هر دو ورق 304 و 316 قابل تولید است. از پرکاربردترین مخاطن استیل صنعتی ظرفیت 10000 لیتری میباشد. که در صنایع لبنی، داروسازی،صنایع غذایی کاربرد دارد.
تانکر استیل سه جداره | پروسس تانک استیل
مخازن سه جداره یکی از پیچیده ترین و حرفه ای ترین نوع مخازن هستند. این مخازن از سه جداره تشکیل شده اند. که همانند سایر مخازن از گریدهای مختلف استیل (316،310،309 و…) بسته به نیاز کارفرما طراحی میشوند. این مخازن از ظرفیت 500 لیتر قابل تولید هستند و با توجه به کاربرد و نیاز کارفرما تا ظرفیتهای بالای 10 هزار لیتر تولید و به بازار عرضه میگردند.
کاربرد پروسس تانک
پروسس تانک در حالت کلی در مواردی کاربرد دارد که خریدار تغییر در خواص فرآورده و سیال مورد نظر مقصودش باشد. یکی از اصلی ترین موارد کاربرد این مخازن سه جداره تغییرات دمایی محصول میباشد. می توان موارد کاربرد مخازن استیل سه جداره را به صورت زیر دسته بندی کرد:
- تبادل حرارتی
- مخلوط سازی
- فرآوری محصول
- نگهداری و ذخیره محصول
عمده ترین کاربرد مخازن یه جداره استیل برای صنایع لبنی میباشد که هدف این صنایع تغییر ماهیت شیر از طریق فرآوری و تولید محصولهای لبنی است.
یکی از معروف ترین مخازن استیل سه جداره ریپنین تانکها هستند که برای تولید کره یا خامه از شیر خام مورد استفاده میگردند. مخرن بلورسازی، مخازن استارتر، مخازن فرآوری کش جهت تولید ماست از جمله مخازن سه جداره میباشند.
تانکر استیل ضد اسید
مخازن ضد اسید در صنایع مختلفی مانند داروسازی، صنایع غذایی،صنایع نظامی، صنایع شیمیایی، و بسیاری از تولیدکنندگانی که با مواد اسید و مواد خورنده سروکار دارند میباشد. برای نگه داری اسید در یک مخزن که به عنوان مخزن نگه داری اسید شناخته میشود؛ متریال های زیادی مورد استفاده قرار میگیرد. که استیل یکی از آنها میباشد. زیرا استیل همانطور که قبلن گفتیم اصلی ترین مشخصه آن خاصیت اکسیداسیون و ضدخورندگی آن میباشد. که آن را از سایر مواد تمایز میسازد. البته مقدار مقاومت آن در برابر خورندگی ناشی از اسید گریدهای مختلف متفاومت است. و علت بعدی که مخزن استیل ضد اسید را متمایز می کند این می باشد که؛ در این نوع مخزن امکان نصب تجهیزات و ملحقات بسیاری وجود دارد که در سایر مواد بخصوص پلاستیکی این امر میسر نیست.
تانکر استیل ایزوله
مخزن استیل ایزوله به سبب داشتن مقاومت بالای آن در برابر عواملی چون آتش، اشعه ماورابنفش،خورندگی و زنگ زدگی در کاربری نگهداری محصولات با هدف حفظ و ثبات دما بسیار مورد استفاده هستند. صنایعی که از این مخازن استفاده میکنند صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، شیمیایی، نفت وگار، نگهداری شیر، گلاب، آب و آبلیمو میباشند. این مخزن از نوع مخازن دوجداره استیل میباشد که جداره داخلی آن از پشم شیشه یا سنگ، روغن داغ، آب سرد پر شده است.
تانکر استیل حمل شیر
یکی از تولیدات مهم مخازن استیل مخازن حمل شیر میباشد. مخزن حمله شیر به گونه ای طراحی میشود که توانایی تامین و نگهداری نیازهای لبنی، دامداریها و … را دارد. کیفیت شیر تحویل شونده به صنایع لبنی یکی از مهم ترین شاخصهای واحد پرورش دام میباشد. به همین دلیل مخازن حمل و نگهداری شیر به گونه ای طراحی میشوند که مانع از ورود میکروب به مخازن شوند. این مخازن در سایزهای مختلف و به صورت تک جداره و دو جداره طراحی میشوند.
این مقاله را نیز حتما بخوانید : چرا ورق گالوانیزه شوره میزند؟
تانکر استیل ایزوتانک
تانکر استیل ایزوتانک در گروه مخازن دوجداره قرار دارد و این مخزن به منظور انتقال و ارسال گاز و مایعات مختلف اعم از محصولات آرایشی-بهداشتی،گلوکز،گلیسیرین و ..استفاده میشود.
استاندارد طراحی مخزن استیل
دامنه تولید مخازن استیل بسیار گسترده میباشد که هرکدام بسته به اهمیت و کارایی در استانداردهای متفاوتی طراحی میشوند.