برای مخزن سازی چه متریال هایی به کار می رود؟
مخزن سازی: بسیاری از افراد این سؤال را دارند که از چه متریال هایی برای مخزن سازی استفاده می شود؟ این مسئله کاملاً به جنس مخزن و نوع آن بستگی دارد. برای ساخت مخزن از متریال هایی همانند استیل، آهن، آلومینیوم و فولاد استفاده می شود. جنس فولاد برای ساخت مخزن بهترین انتخاب است. زیرا فولاد مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارد و به طول عمر بالای مخزن کمک می کند. بسیاری از شرکت های تولید مخزن ساخت مخزن را با فولاد ترجیح می دهند. اتصالات، شیرآلات و بقیه متعلقات مخزن ها را بیشتر از جنس آهن می سازند. هر چه متریال های به کار رفته در ساخت مخزن باکیفیت تر باشند، مخزن مربوطه کارکرد بسیار بهتری از خود نشان می دهد.
استانداردهای مهم هنگام مخزن سازی
برخی از استانداردها هستند که شرکت های مخزن سازی موظف هستند آن ها را رعایت کنند. استاندارد ASME یکی از استانداردهایی است که رعایت آن برای تولید یک مخزن باکیفیت و امن لازم است. ضخامت ورق هایی که برای تولید مخزن استفاده می شود باید با حجم مخزن و تحمل فشار آن همخوانی داشته باشد. زیرا نمی توان برای مخزن هایی با تحمل فشار بالا از ورق هایی با ضخامت نازک استفاده کرد. پس یکی از مهم ترین استانداردها هنگام تولید مخزن توجه به ضخامت ورقه ها است. از استانداردهای مهم دیگر برای مخزن سازی جوشکاری است. جوشکاری یک مخزن باکیفیت باید در سه پاس انجام شده باشد. در پاس اول جوشکاری به وسیله الکترود و در پاس دوم از جوش CO2 استفاده شده باشد. پاس سوم جوشکاری باید توسط جوش زیر پودری انجام شود. رعایت تمامی این نکات کمک می کنند تا عملیات ساخت مخزن با موفقیت انجام شود.
چه شرکت هایی کار مخزن سازی را انجام می دهند؟
شرکت ها و کارگاه های فراوانی در کشور ما مشغول به مخزن سازی هستند. این شرکت ها در حوزه صنعتی کشور فعالیت دارند و با استفاده از مجوز هایی که دارند انواع مخازن را می سازند. اگر قصد سفارش مخزن را دارید به شرکت هایی اعتماد کنید که سال ها در زمینه تولید مخزن فعالیت دارند. این شرکت ها بهترین مهندسین و بهترین تیم متخصص را در اختیار دارند. همچنین این شرکت ها به تمامی استانداردهای جهانی پایبند هستند. بنابراین با خیال آسوده تری می توانید سفارش خود را جهت مخزن سازی انجام دهید.
مخزن سازی با سقف ثابت
ظاهر این نوع از مخازن به شکل استوانه با کف صاف و سقفی گنبدی یا مخروطی می باشد. در هنگام خرید این مخازن لطفا به نسبت قطر و ارتفاع توجه لازم را نمایید که متناسب با ماده مورد نظر باشد.
از ویژگی های مایعات قابل ذخیره سازی در این نوع از مخازن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- مایع ذخیره شوند باید دارای فشار بخار کمی باشد در غیر این صورت مقدار ماده مورد نظر به دلیل تبخیر کاهش یافته و خطراتی همچون انفجار را به همراه خواهد داشت.
- این مخازن مناسب نگهداری مواد قابل اشتعال یا سمی می باشد.
مخازن ذخیره سقف شناور
مخازن سقف شناور دارای دو نوع می باشند اولین نوع مخازن فقط دارای سقف شناور بوده که سبب می شود مایع به صورت محدود با هوای آزاد در ارتباط باشد که با نام EFRT و نوع دوم علاوه بر سقف شناور دارای سقف ثابت نیز می باشد که با نام IFRT شناخته می شوند. البته انتخاب این دو مدل با توجه به نوع، میزان خاصیت فرار بودن و اشتعال سیال می باشد. البته انتخاب این دو مدل با توجه به نوع، میزان خاصیت فرار بودن و اشتعال سیال می باشد.به بیان ساده تر، سقف این نوع مخازن، با افزایش و یا کاهش، سیال ذخیره شده در مخزن، بالا و پایین می رود.
شایان به ذکر است که نوع درب ثابت موجب محافظت ماده از تغییرات آب و هوایی شده و از نشت ماده جلوگیری می کند البته مخازن دارای درب ثابت در مواردی جهت حفظ تعادل به وسیله اعمال فشار توسط گاز ازت نیز کارایی دارند. از مزایای نوع درب شناور می توان به این موضوع اشاره نمود که با افزایش و کاهش مقدار ماده درون مخزن درب شناور نیز حرکت کرده و از تبخیر ماده جلوگیری می کند. شایان ذکر است که از این مخازن بیشتر به عنوان مخازن نفت خام استفاده می شود.
انواع سقف های شناور بکار رفته در مخزن ها شامل موارد زیر می باشد:
- سقف های ماهی تا به ای (pan type): دارای سطحی صاف بوده و دارای پایه می باشد اما در صورت سوراخ شدن غرق می شود.
- سقف های خزینه دار (postoon type): در این مدل، سقف دارای جعبه های توخالی بوده که سبب می شود که سقف بر روی آب شناور باقی بماند. که همین امر سبب می شود حتی در صورت سوراخ شدن نیز این نوع سقف غرق نشود.