ساخت تانکر گالوانیزه
ساخت تانکر:برای ذخیره آب شرب از مخزن گالوانیزه آب استفاده میشود در ساخت تانکر گالوانیزه آب از ورق های گالوانیزه گرم ، گالوانیزه هفت الماس ، گالوانیزه هند و غزاق استفاده می شود. مخزن آب گالوانیزه قابل ساخت از ۵۰۰ لیتر تا یک میلیون لیتر می باشد.معمولا یک مخزن آب به دو شکل عمودی ( ایستاده ) و افقی ( خوابیده ) ساخته می شود. در تانکر گالوانیزه آب ضخامت ورق گالوانیزه و نوع آن از الویت بالایی برخوردار می باشد. یک مخزن آب استاندارد باید از ضخامت مناسبی برخوردار باشد تا باعث افزایش عمر مخزن و استحکام آن شود.
همچنین در مخزن آب نوع ورق و ضخامت آن در قیمت مخزن تاثیر گذار بوده و جزو پارامترهای مهم در ساخت تانکر می باشد. این نوع مخازن دارای ورودی آب جهت نصب شناور می باشند همچنین دارای خروجی نیز هستند که سایز ورودی و خروجی با توجه به نیاز مشتریان قابل تغییر می باشد.
نکات فنی در ساخت تانکر فلزی
- نحوه جوشکاری مخازن ذخیره به این صورت است که ورق های برش کاری شده به صورت آجری جوش داده میشوند که این مسئله نیز باعث استحکام و عمر طولانی مدت مخزن خواهد شد.
- به علت کاهش جزئی ضخامت ورق عدسی به هنگام گرد کردن، معمولا ضخامت ورق مورد استفاده برای ساخت عدسی را یک نمره بالاتر در نظر میگیریم.
- نصب ونت و یا لوله تهویه بر روی مخزن ذخیره سوخت و آب ضروری است.
- ابعاد تانکر به صورت استاندارد طراحی شده اند و سالهاست تمامی سازندگان تانکر و مخزن به آن پایبند بوده اند ولی با این حال بر حسب نیاز مشتری و نوع مصرف تمامی ویژگی مخازن از ضخامت ، طول ، عرض ، ارتفاع گرفته تا نوع ورق مورد استفاده بر حسب سفارش مشتری تغییر پذیر بوده و سفارش گرفته میشود.
ساخت تانکر پلی اتیلن در انواع مختلف
ویژگیهایی که در بخش قبل ذکر کردیم، باعث شدهاند که ساخت تانکر پلی اتیلن در هر مکان و برای اهداف مختلفی قابل استفاده باشد. این کاربردهای متنوع، نیاز به ساخت مخزن پلی اتیلن در انواع فرمها و حجمها را ایجاد کردهاند. برای مثال، مخزن افقی برای مکانهایی با ارتفاع محدود مناسب است و نوع عمودی در مکانهایی با ارتفاع زیاد کاربرد دارد. مخزن قیفی، مخزن مکعبی و مخزن زیر پله نیز از دیگر انواع مخزن پلی اتیلن هستند که در حجمهای مختلف به بازار عرضه میشوند.
طراحی و ساخت تانکر آب پلی اتیلن
گذشته از فرم مخزنها که در بخش قبل به آن اشاره کردیم، شیوه طراحی و ساخت این مخازن نیز اهمیت دارد. بدنه مخزنهای پلی اتیلن باید دارای خطوط برجسته باشد تا مقاومت آنها در برابر ضربه افزایش پیدا کند. تعداد این خطوط و محل قرارگیری آنها روی بدنه، در مدلهای مختلف با هم تفاوت دارد. در مورد مخزن پلی اتیلن زیرپله، زاویه و ابعاد مخزن اهمیت زیادی دارد؛ چرا که باید بتوان آن را به طور دقیق و کامل در فضای زیر پلکان جای داد. نکته دیگری که میتوانیم در این قسمت به آن اشاره کنیم، طراحی مخزن افقی پلی اتیلن است. درب برخی از این مخزنها به جای قرار گیری در قسمت وسط، در بخش کناری بدنه تعبیه میشوند. این مخزنها که به مخزن افقی درب کنار معروف هستند، دسترسی به درب را در فضاهای باریک آسانتر میکنند.
روش ساخت تانکر پلی اتیلن
روش ساخت تانکر پلی اتیلن، به روش گردشی یا روتیشنال انجام میشود. پلی اتیلن مورد استفاده در ساخت این مخازن از تولیدکنندگان تایید شده توسط سازمان بهداشت، غذا و دارو تهیه میشود تا بیضرر بودن آن برای سلامت انسان تضمین شده باشد.
مرحله اول ساخت تانکر آب پلی اتیلن: آمادهسازی ماده اولیه
در این روش، ابتدا متریال پلی اتیلن به صورت پودر درآمده و با رنگ مجاز مخلوط میشود. عبور مواد از داخل صافی، کمک میکند ذرات آن به صورت یکسان و همگن فیلتر شوند و هیچ تکه درشتی در آنها باقی نماند. ماده محافظ در برابر اشعه فرابنفش یا یو وی نیز یکی دیگر از ترکیباتی است که در این مرحله اضافه میشود.
مرحله دوم ساخت تانکر پلی اتیلن: انتقال مواد به قالب
پس از آماده شدن ماده اولیه، نوبت به انتقال آن به قالب میرسد. این قالبها دوتکه هستند تا پس از اتمام فرآیند قالبگیری بتوان مخزن را به راحتی از آنها خارج کرد. برای اینکه رنگ و فرم مخزنها به صورت کاملاً همگن ایجاد شود، از دستگاه اکسترود در این فرآیند استفاده میشود.
مرحله سوم ساخت تانکر آب: حرارت و چرخش
پس از انتقال مقدار لازم از متریال پلی اتیلن به قالب، درب قالب بسته شده و روی حرارت قرار میگیرد. همزمان با ذوب شدن پلی اتیلن، قالب با سرعت مشخص در تمام جهات به گردش در میآید تا مواد داخل آن در اثر نیروی گریز از مرکز، روی دیوارههای داخلی قالب پخش شوند. بعد از سپری شدن زمان لازم برای قالبگیری مخزن پلی اتیلن، حرارت خاموش میشود؛ اما قالب برای مدت زمان کوتاهی به چرخش خود ادامه میدهد. این کار باعث میشود مخزن تولید شده داخل قالب، شکل خود را به خوبی حفظ کند.
مرحله چهارم ساخت تانکر پلی اتیلن: خروج مخزن از قالب
با سرد شدن قالب و مخزن، درب و تکههای قالب از هم باز شده و مخزن را به دقت از آن خارج میکنند.
مرحله پنجم: پرداخت بدنه و اصلاحات نهایی
مرحله بعد، مربوط به پرداخت بدنه و حذف بخشهای اضافه است. پس از این مرحله، درب مخزن که طی فرآیند دیگر تولید شده است، روی آن قرار گرفته و در صورت لزوم، بخشهایی از دیواره بیرونی آن رنگ میشود.
مرحله ششم ساخت قالب پلی اتیلن: کنترل کیفیت
تست کنترل کیفیت نیز یکی دیگر از مراحل ساخت مخزن آب است. در این تستها، ضخامت و مقاومت بدنه و دیگر پارامترهایی که کیفیت تولید را مشخص میکنند بررسی میشود.